PLATSERNA ÄR NU FULLBOKADE! 

Sätt upp dig på listan nedan för att få mail om det finns reservplatser längre fram!  

KÄNNER DU IGEN DIG I DET HÄR:

VÄLJER FEL PLATS & LJUS

Du får ibland mörka, dassiga, färglösa och tråkiga bilder, utan att egentligen förstå varför. Du känner dig otrygg i att välja rätt fotoplats ibland, och oroar dig för att den osäkerheten ska spöka när du har betalande kunder. Du känner press på att ”ha koll” för att känna dig proffsig, och oroar dig ibland att bli ”påkommen” att du egentligen inte kan så mycket. 

emeliebernborg_1kvadrat

SAKNAR KUNDER

Du tvivlar om du verkligen gör rätt när du försöker nå ut till dina kunder, och du vet inte riktigt vad för inlägg du måste göra för att ta dig framåt. Ibland får du inga svar alls från förfrågningar, ibland får du höra att du är för dyr, och du har ingen färdig strategi för att få intresserade kunder att bli betalande kunder som värdesätter dig. 

Test Product 5

REDIGERAR FÖR LÄNGE

Du lägger alldeles för lång tid på att välja ut och redigera dina bilder, och känner dig ändå inte helt nöjd varje gång.. Du saknar den extra ”glöden” i bilden, men vet inte riktigt hur du ska få till den. Du ser tiden flyga iväg och du förstår att det är ohållbart att lägga så mycket tid på bara redigeringen.

Fotokurser & fotoworkshops

DU TROR INTE PÅ DIG SJÄLV

Du jämför dig ofta med andra fotografer, tittar på deras priser och bilder och utvärderar dig själv utifrån det. Du undrar om du någonsin kommer bli ”sådär duktig” och känner att du utvecklas låååångsamt. Du har svårt att stå upp för dina priser och blir påverkad av vad andra tycker och tänker runtomkring dig. 

Mina bilder 2008

 Mina bilder idag

Detta brukade vara mina största problem…

Jag brukade vakna med en klump i magen, för jag inte visste hur jag skulle lösa mina fotograferingar ekonomiskt. Jag jobbade hela tiden, men fick ändå knappt ut några pengar, och jag kämpade varje dag med ”Kanske är detta inte för mig”. Samtidigt som jag skulle kämpa för att få in jobb, var jag osäker på vad som egentligen gav mig de där magiska bilderna jag fick till ibland. Den osäkerheten smittade av sig till allt jag gjorde, vilket gav mig enorm stress inför varje fotografering, och ett konstant jämförande med andra fotografer. Jag tänkte ofta ”Vet jag ens vad jag håller på med?” och eftersom mina priser var så låga, fick jag också mycket ”prisjägarkunder” som blev missnöjda och pratade illa om mig.. Detta gick i en loop för mig varje vecka, och jag kände att jag aldrig kom framåt, men att alla andra gjorde det… 

Fotografering med Josefine & Marcus Berg i Grekland 2016

Det spelar INGEN roll var du är just nu, du kan bli vilken fotograf du vill! 

När jag började fotografera 2008 fanns inga webbkurser, inga lättsamma YouTube-klipp eller forum för att få hjälp. Det var jag, kameran och svampar i skogen som var mina modeller. Min utveckling gick därför långsamt, men jag gav aldrig upp. 

Under tiden som gick så gjorde jag ungefär ALLA misstag du kan göra, vilket lärde mig SÅ mycket. Jag testade, misslyckades, testade igen, och igen, och igen. Jag lärde mig att hitta de där platserna som ger magiskt ljus, jag lärde mig vilka strategier som gav mig bokningar, och jag slukade ALLT jag kunde hitta i att bli tryggare i mig själv. Det gick framåt! Jag fick kunder och jag kunde långsamt höja priserna, och jag vågade tro på att jag skulle kunna lyckas. 

2017 fick jag 62 betalda gravidfotograferingar som snittade 8000 kr/fotografering (enbart digitala bilder), och jag kunde köpa ny utrustning, vara ledig oftare och framförallt var känslan TRYGGHET. 

När jag tittar på mina bilder från 2008 så tänker jag att ALLA kan lyckas, oavsett var du börjar. Du kan vara den där osäkra fotografen som tvivlar på dig själv, och sedan få göra det du älskar OCH tjäna pengar på det. Det är ingen dröm. 

0
ÅR PÅ HELTID
0
WORKSHOPS
0
UTBILDADE FOTOGRAFER

PREMIÄR FÖR NYTT KONCEPT - DIREKT HEM TILL DIG!

Nu släpps platserna till helt nya LOVE & LIGHT ONLINEWORKSHOP! Ett nytt koncept i tre delar där du får fotografering, redigering/arbetsflöde och marknadsföring, utan att behöva åka en meter… 

Du får följa med på en helt ny typ av livesändning som spelas in professionellt med mikrofon, och visar alla förberedelser på två olika fotograferingar, gravid och bröllop. Under tre timmar (med paus emellan) får du se hur jag jobbar, kan ställa frågor live direkt, och få veta exakt hur jag tänker kring fotoplatser, ljus, inställningar, posering och mycket mer. Du kommer få lära dig MASSOR hemifrån din egen dator, som du sedan kan tillämpa på dina egna fotograferingar. 

Alla videos går dessutom att ladda ner så du kan titta på dem igen när du än vill. 

Detta koncept är HELT NYTT och släpps nu med begränsat antal platser med medlemskap i Facebookgrupp där du också kan få hjälp efter kursen. 

Förutom att bli tryggare till dina fotograferingar går vi också igenom redigering och urval dagen efter (också direktsänt för att du ska kunna ställa frågor!), och en extra sändning med boost till att få in betalande kunder, nå ut och tro på dig själv. Du kommer känna dig trygg i att hitta fina fotoplatser, få tips till mer avslappnade kunder och framförallt släppa oron över priser, kunder och lära dig tro mer på dig själv. 

NÄR?

 LIVEFOTOGRAFERING Söndagen den 17 maj 2020 kl. 18:00 – 21:00

LIVEREDIGERING Måndagen den 18 maj 2020 kl. 18:00 – 19:00

LIVESÄNDNING Marknadsföring Måndagen den 18 maj 2020 kl. 19:30 – 21:30

Du kan se och ladda ner alla videos i repris om du skulle missa någon del! 

ALLT DETTA INGÅR:

 • Livefotografering med gravid modell på två olika platser
 • Livefotografering med brudpar i typisk bröllopsmiljö
 • Utbildning i fotoplatser, ljus, posering och få avslappnade modeller
 • Närmre 3 timmar inspelning från livefotografering
 • Möjlighet att ställa frågor direkt under fotograferingarna
 • Liveredigering (1h) med urval, utvärdering och fullt arbetsflöde i Bridge, Camera RAW och Photoshop
 • Livesändning (2h) med sociala medier, få in fler kunder och tro på dig själv
 • Assistent som läser upp frågor och hjälper till under sändningen
 • Medlemskap i låst Facebookgrupp
 • 1 månad support efter kursen för frågor i gruppen
 • BONUSPAKET med avtalsmall, startguide, krisguide och redigeringsactions

Vad skiljer en onlineworkshop från en livesändning?

En livesändning som jag ger gratis eller i samband med kurser är främst mycket mindre i omfattningen. Både genomgångar och fotograferingar är mycket kortare, där jag inte har tid eller möjlighet att gå in djupare på ämnen. Fotograferingen på en onlineworkshop sänds i sin helhet där vi börjar i min studio och väljer ut kläder, förbereder styling och pratar med modellerna. Vi åker sedan ut till fotoplatserna där jag i lugn och ro kan reka medans du hela tiden får höra hur jag tänker. Det blir inte som en ”inspelning” utan mer en riktig fotografering där du ser exakt vad jag gör, vilket inte finns möjlighet till på en livesändning via mobilen som behöver avbrytas efter ett tag. 

Ett webinar som jag håller gratis är en förkortad och sammanfattad genomgång där väldigt många deltar samtidigt. På ett webinar kan jag få upp till 300 frågor från 1000 deltagare, varpå jag inte har en chans att ens hinna svara på en tiondel. På en onlineworkshop är det avsatt tid för frågor under hela sändningen, samt efteråt. Även om du kommer på frågor efter sändningen, kan du ställa frågor i vår låsta Facebookgrupp i en hel månad efter kursen. 

Så en onlineworkshop och livesändning/webinar skiljer sig totalt i både omfattning, innehåll och möjlighet att få hjälp. Det är en liten investering för att få så mycket mer, och dessutom kunna spara alla videos för alltid! 

 

Har du gått kurs hos mig tidigare?

Genom åren har jag haft äran att utbilda närmre 7000 fotografer genom olika onlinekurser och workshops. Gemensamt för mina utbildningar är att det är lättsamt, inte teknikfokuserat och med tydliga exempel.

TILL VEM ÄR DENNA KURS?

Denna kurs passar dig som vill bli tryggare i att hitta rätt fotoplatser, bli inspirerad i posering/ljus/redigering, och få en trygg grund i att nå ut till betalande kunder och tro på dig själv. På denna typen av kurser kommer både professionella fotografer såväl som nybörjare, som vill bli inspirerade i fotograferande och företagande. 

NYTT KONCEPT 

Konceptet för denna kurs är helt nytt, så oavsett om du gått en eller flera kurser hos mig innan, kommer det vara nytt material i samtliga delar. Du behöver inte vara orolig för att vara för grön eller för erfaren, då samtliga delar är anpassade för att hjälpa och inspirera flera nivåer av fotografer.  

Hur går sändningen till?

Fotograferingen spelas in av en professionell videograf med externt ljud så du hör mig bra oavsett vinkel från inspelningen. Du kommer få en privat länk till sändningen där du kan ställa frågor direkt till min assistent som är med. Du syns eller hörs inte under sändningen. Dagen efter sändningen kan du se repris och ladda ner videon för att spara för alltid. 

Måste jag delta online hela tiden?

Nej det behöver du inte! Eftersom alla sändningar läggs ut i repris och du kan ställa frågor i Facebookgruppen efteråt, kan du lugnt titta så mycket du kan, och sedan ställa frågor i efterhand. 

Vad gör ni vid dåligt väder?

Vi kommer fotografera oavsett väder, så länge det inte regnar eller blåser kraftigt. Om vädret är emot oss denna dag så bokar vi om till ett nytt datum (kvällstid). 

Behöver jag något speciellt program eller enhet för att delta?

Du kan titta på sändningen från både dator, mobil och surfplatta, och behöver inget speciellt program installerat. 

Finns denna kurs i Golden hour members?

Mina workshops och program är separerade från medlemssidan och ingår inte. Däremot får du som medlem en egen länk till köp av kursen, du hittar det HÄR

FÅ TILLGÅNG TILL DETTA DIREKT EFTER DITT KÖP:

Om du bokar en plats nu så får du detta stora BONUSPAKET på köpet:

STARTGUIDEN – en helt ny guide för dig som vill ha en trygg grund i hur du går från HOBBY till FOTOGRAF. 

KRISGUIDEN – vad ska du göra när en kund är missnöjd, eller om ett minneskort kraschar?! I denna guide får du hjälp med de vanligaste kriserna, och hur du förebygger dem. 

AVTALSMALL – att ha ett säkert avtal är helt avgörande för att undvika missnöjda kunder och att hamna i knipa. Här ingår mitt nya avtal från 2019. 

WILD HEART ACTIONS – för dig som vill ha vackert redigerade bilder på ett klick, så ingår mitt nya paket med färdiga redigeringar till Photoshop och Lightroom. 

TOTALT VÄRDE 2000 kr

AVSLAPPNADE KUNDER

RÄTT FOTOPLATSER

FOTA I SVÅRT LJUS

VACKER REDIGERING

TRO PÅ DIG SJÄLV

FÅ IN KUNDER

Det finns ingen garanti för att denna chans kommer igen, så fatta ett beslut nu BUMS om du vill testa på egen hand, eller få alla strategier för att undvika de vanligaste misstagen. Det går att gå denna vägen själv, jag gjorde det. Men det var väldigt många år av osäkerhet och oro i att inte exakt veta hur jag skulle ta mig framåt. Den oron är min största drivkraft idag, jag tröttnar aldrig på att lära ut för jag minns den där klumpen i magen. Så sätt dig själv främst nu om detta är något du vill, det finns som sagt ingen garanti att detta släpps igen Glöm inte att oavsett var du är nu, kan du bli den fotograf du vill. Det finns inga begränsningar, jag lovar. 

DIN INVESTERING - LOVE & LIGHT ONLINEWORKSHOP

 • Livefotografering med gravid modell på två olika platser
 • Livefotografering med brudpar i typisk bröllopsmiljö
 • Utbildning i fotoplatser, ljus, posering och få avslappnade modeller
 • Närmre 3 timmar inspelning från livefotografering
 • Möjlighet att ställa frågor direkt under fotografering
 • Liveredigering (1h) med urval, utvärdering och fullt arbetsflöde i Bridge, Camera RAW och Photoshop
 • Livesändning (2h) med sociala medier, få in fler kunder och tro på dig själv
 • Assistent som läser upp frågor och hjälper till under sändningen
 • Medlemskap i låst Facebookgrupp
 • 1 månad support efter kursen för frågor i gruppen
 • BONUSPAKET med avtalsmall, startguide, krisguide och redigeringsactions värde 2000 kr

750 kr

600 kr exkl. moms

PLATSERNA ÄR NU FULLBOKADE! 

Sätt upp dig på listan nedan för att få mail om det finns reservplatser längre fram!  

Jobbat som fotograf på heltid sedan jag var 21 (2008) och är idag mest inriktad på bröllop och gravidfotografering. 

Mitt största fokus är att ha effektiva arbetsflöden, ge mina kunder en upplevelse, ha ett tydligt varumärke och jobba med personlig utveckling. Du kan hitta allt detta i mina utbildningar, där jag brinner för att utveckla och hjälpa andra fotografer. 

Förutom utbildning och fotografering jobbar jag också med fotoföretag, och har tidigare samarbetat med Scandinavian Photo, Cyberphoto, Adobe, Profoto, Focus Nordic (Tamron, Lowepro, Sandisk) och Canon.